EEN BEELD ZEGT MEER DAN 1.000 WOORDEN!
10 TIPS

Niet alleen op de foto maar ook tijdens de bezichtiging is het belangrijk dat het plaatje klopt. Wij geven u graag een aantal tips om uw woning fotografie en verkoop klaar te maken voor een goede eerste indruk.

Wanneer u over de foto schuift met u muis, ziet u hoe onze tips het verschil kunnen maken.

Tip 1

Heeft u een voortuin? Dan zetten de mogelijke kopers hier de eerste stappen naar hun nieuwe huis. Dat huis oogt aantrekkelijker als de tuin goed verzorgd is. De fietsen in de berging en de afvalcontainers uit het zicht. Dit geldt uiteraard ook voor de achtertuin. De voordeur is het visitekaartje van uw woning. Een voordeur die schoon is, strak in de verf zit en niet klemt, is een goede binnenkomer!

Tip 2

Schone ramen en spiegels geven kijkers een heldere kijk op uw woning. Even een spons en een zeem erover en alles ziet er weer fris uit.

Tip 3

Less is more! Laat zoveel mogelijk vloeroppervlakte zien. Hierdoor lijkt de woning ruimer. Haal zoveel mogelijk onnodige en persoonlijke spullen weg en sla die ergens op. Een vol huis oogt rommelig. Denk aan opladers, losse plaids op de bank, een kattenbak etc. Wanneer mensen door een woning lopen willen ze kunnen visualiseren of hun eigen meubels erin passen.

Tip 4

Voor een prettige sfeer adviseren wij om te zorgen voor een aangename temperatuur in huis. Mocht u kaarsen hebben, dan kan de makelaar deze aansteken ter verhoging van een sfeervolle ambiance.

Tip 5

Zet een verse bos bloemen of wat mooie takken op tafel. Dat vrolijkt de kamer meteen op.

Tip 6

Zorg voor een opgeruimde keuken. Werk etensluchtjes uit de koelkast of vaatwasser weg met een bakje azijn of een uitgeperste citroen. Zorg dat de vuilnisbak leeg is.

Tip 7

Hoe creëer je nog meer een ‘thuisgevoel’? Daarin kan een geur een belangrijke rol spelen.

Wanneer de woning fris ruikt, zal dit een gunstige uitwerking hebben op de aantrekkelijkheid van uw woning. De subtiele geur van geurkaarsen, geurstokjes of een interieurspray helpen daarbij.

Tip 8

De slaapkamer is een van de meest persoonlijke ruimtes in huis. Ook hier verhoogt een frisse geur de aantrekkelijkheid. Laat geen persoonlijke spullen op de nachtkastjes liggen. Ruim badjassen, sloffen en nachtgoed op. En… het belangrijkste, maak het bed strak op. Wij adviseren om lakens, dekbedovertrekken of spreien te gebruiken met een effen dessin. Dat geeft het mooiste fotografieresultaat.

Tip 9

Een schone en frisse badkamer is belangrijk. Ventileer indien mogelijk met frisse buitenlucht en verwijder met speciale schoonmaakmiddelen eventuele kalk- en schimmelaanslag. Haal persoonlijke spullen zoals medicijnen, tandenborstels, shampoos, scheermesjes weg en doe de wc-bril naar beneden!

Tip 10

Last but not least: repareer kleine gebreken. Zoals losse deurkrukken, barsten in ruiten, piepende scharnieren en loszittend behang. Met een kleine inspanning zijn deze eenvoudig te verhelpen en  geeft u de indruk dat het huis in tip top conditie is.